چسب حصیری
چسب حصیری یا چسب ضد حساسیت چیست؟
چسب حصیری برای ثابت کردن انواع پانسمان کاربرد دارد. این محصول موجب تحریک پوست نمی شود و بیمار با آن بسیار راحت است. کاربرد آن ساده است و حتی در مناطق ناهموار بدن به خوبی چسبانده می شود این پانسمان به خاطر استفاده از مواد اولیه نرم و غیر بافته هوا و بخار آب را از خود عبور می دهد و چسب ضد حساسیت آن ، با پوست بسیار سازگار است.
چسب های ضد حساسیت را می توان بدون درد و به جا گذاشتن باقیمانده به سادگی از روی پوست جدا کرد. این محصول انعطاف پذیری عالی دارد و می توان آن را برو روی سطح نا هموار بدن و مفاصل ، بدون آنکه در حرکات بدن محدودیت ایجاد نماید استفاده کرد. همچنین چسب های حصیری اشعه را از خود عبور داده و در هنگام رادیولوژی نیازی به برداشتن آن نیست.
موارد مصرف چسب حصیری :
- ایده آل ثابت نگه داشتن کاتترها و درنها
- ایده آل برای پوشش پانسمان های بدون چسب در انواع زخم های بستر، دیابتی و عروقی
- قابلیت ارتجاعی بالا ، ایده آل برای تثبیت پانسمان ها بر روی مفاصل و نواحی ناهموار بدن.
مزایای چسب ضد حساسیت:
- قدرت چسبندگی بالا
- سازگار با پوست بدن
- انعطاف پذیری بالا
- قابلیت بالای تنفسی ( به علت بافت حصیری آن تبادلات گازی به راحتی انجام می شود و نسبت به هوا و بخار آب نفوذ پذیر است)
- افزایش پایداری و تحمل پوست
- به خوبی می چسبد و به راحتی و بدون بر جا گذاشتن باقیمانده از پوست جدا می شود
- برش راحت در سایزهای مختلف
- برداشتن و تعویض بدون درد چسب
چسبهای حصیری پاندا ساخت ایران می باشد و کاملا ضدحساسیت بوده و در سایزهای زیر عرضه میشوند:
رول چسب حصیری 5 سانت عرض در 10 متر طول
رول چسب حصیری 10 سانت عرض در 10 متر طول
رول چسب حصیری 15 سانت عرض در 10 متر طول
رول چسب حصیری 20 سانت عرض در 10 متر طول
ویژگی های چسب حصیری چیست؟
۱- بدون پرز است:
ورود هرگونه پرز داخل سطح زخم، احتمال ایجاد عفونت را بوجود می آورد. بنابراین چسبی که برای پانسمان استفاده میشود، می بایست فاقد هرگونه پرز و الیاف اضافه باشد.
۲- داشتن ابعاد متنوع و برش چسب به مقدار لازم:
این چسب، با داشتن پرفراژ و خط های جداسازی چسب، کار را برای مصرف کننده بسیار راحت کرده و او را از استفاده از قیچی برای جدا کردن چسب، بی نیاز می سازد. همچنین دارای طول های مختلفی برای مناطق مختلف بدن است. به عنوان مثال؛ برای مناطقی از بدن مانند کمر که سطح وسیع تری دارد باید از چسب حصیری با عرض بزرگتر استفاده کرد
۳- حساسیت زا نمی باشد :
حساسیت زا نبودن چسب حصیری از دیگر ویژگی های کلیدی این چسب است. زخم ها گاهی اوقات، نیاز به بستن به مدت طولانی دارند و درصورتیکه چسب نتواند راحتی را برای بیمار فراهم کند، میتواند سبب اذیت شدن او شود. لایهی آکریلیکی بر روی سطح چسب حصیری، باعث شده این چسب هیچگونه عارضه و حساسیتی نداشته باشد.
۴- از اشعه x هنگام عکس برداری عبور میکند:
برخی از چسب ها قابلیت رد شدن امواج و اشعات از خود را ندارند و باید قبل از انجام تصویربرداری، چسب باز شود؛ چسب حصیری اشعه را از خود عبور داده و تداخلی هنگام فرایند تصویربرداری و رادیولوژی ایجاد نمیکند.
۵- دارای منافذ باز زیاد است :
این چسب دارای یک لایهی نازک با منافذ ورودی زیاد است که سبب شده هوا و رطوبت داخل منافذ پوست ورود پیدا کند و از عرق کردن و گرما داخل زخم جلوگیری شود.
۶- چسبندگی مطلوبی دارد:
یکی دیگر از ویژگی های مهم چسب حصیری، قدرت چسبندگی و انعطاف پذیری بالای آن است. این ویژگی سبب میشود نگرانی بابت جدا شدن چسب پس از پانسمان کردن، وجود نداشته باشد. چسب حصیری به خوبی در تمام قسمت های بدن حتی در مناطق ناصاف بدن، می چسبد. نکتهی دیگری که درمورد این چسب ها باید به آن اشاره کرد این است که چسب پانسمان حصیری، در ضمن چسبندگی بالایی که دارد، با این حال به آسانی از روی پوست جدا میشود و هیچگونه آثاری از خود به جای نمیگذارد بنابراین در زخم هایی مانند زخم دیابت و زخم بستر که باز و بستن چسب، باید به آرامی و با احتیاط صورت گیرد، استفاده از چسب حصیری، مورد قبول واقع شده و بسیار مفید است.
کاربرد چسب حصیری رولی:
به علت محکم بودن و چسبندگی بالای این چسب، در مواردی که نیاز به فیکس کردن زخم ها باشد مانند زخم های بعد از عمل جراحی و ثابت کردن درن های پزشکی میتوان از چسب حصیری کمک گرفت. همچنین برای پانسمان زخم های دیابتی و زخم بستر، استفاده از این چسب بسیار کارآمد است.
ابعاد چسب حصیری به چه صورت است؟
بطور کلی چسب حصیری در یک رول به طول ۱۰ متر و در عرض های متفاوت عرضه میگردند. چسب حصیری ۱۰*۵ (طول ۱۰ سانتی متر، عرض ۵ سانتی متر) چسب حصیری ۱۰*۱۰(طول و عرض ۱۰ سانتی متر) چسب حصیری ۱۰*۱۵ (طول ۱۰ سانتیمتر، عرض ۱۵ سانتی متر) و چسب حصیری ۱۰*۲۰(طول ۱۰ سانتی متر، عرض ۲۰ سانتیمتر)
نحوهی استفاده از چسب حصیری :
باتوجه به برش هایی که در این چسب ها زده شده است، با کمک قیچی، میزان دلخواه برای استفاده را از رول جدا کنید. لایهی کاغذی چسب را بردارید و چسب روی زخم قرار دهید.
نکته : از مصرف چسب حصیری برای زخم هایی که باز هستند و سوختگی ها به علت عدم استریل بودنشان خودداری نمایید.
چسب حصیری
چسب حصیری چیست؟
چسب حصیری معمولا برای پانسمان و مراقبت های بعد از عمل از زخم ها استفاده می شود. بنابراین این نوع چسب با ویژگی های خاصی تولید می شود. چسب های حصیری از مواد پلی اورتان و پلی استر مصنوعی که بدون پرز و ضد حساسیت هستند تولید می شوند. این نوع چسب لایه ای نازک و منعطف درست مثل پارچه است که با وجود بدون پرز بودن آن، دارای منافذ کوچک زیادی است. این منافذ باز برای امکان عبور هوا و رطوبت و بخار از لایه چسب ساخته شده اند و به این ترتیب موجب می شود که بر روی پوست، حساسیت ایجاد نشده و جای زخم باقی نماند و پوست ناحیه زخم همیشه خشک و تمیز باشد. علاوه بر این، چسب حصیری به صورت ارتجاعی و منعطف ساخته می شود تا بیمار آزادانه و به راحتی بتواند حرکت کند و عملکرد او محدود نشود.
چسب حصیری چه ویژگی هایی دارد؟
از آنجا که در بسیاری از موارد بعد از عمل جراحی نیاز به تصویربرداری از عضو عمل شده است، این چسبها که به عنوان نگهدارنده پانسمان استفاده می شود، مانعی برای عبور اشعه دستگاه های تصویربرداری و رادیولوژی ایجاد نمی کند و به راحتی پزشک می تواند موقعیت عضو عمل شده را تشخیص دهد.
نوع پوشش چسب حصیری ساخته شده از الیاف غیر بافته (Non-woven) است و این امر سبب می شود که پوست حساس قسمت زخم یا عمل شده ی بدن، تحریک نشده و اثری بر آن باقی نماند. همچنین در قسمتهایی از پوست بدن که سطح صاف نداشته و ناهموار است می توان به راحتی از این چسب منعطف و نرم استفاده کرد. بعد از استفاده نیز به آسانی می توان بدون ایجاد چسبندگی بیش از حد و درد و کشش پوست، چسب حصیری را از روی آن برداشت و پس از برداشتن چسب نیز هیچ مواد اضافی و چسبنده ای بر روی پوست باقی نمی ماند.
طراحی ویژه چسب حصیری
یکی از نکات بارز چسبهای حصیری طراحی ویژه آنها است. به دلیل کاربرد چسبهای حصیری در پانسمان و … و برای اینکه امکان استفاده به میزان مورد نیاز بیمار و متناسب با شرایط زخم فراهم باشد، آن را به صورت رولی نیز تولید کرده اند و به این ترتیب به راحتی می توان به مقدار مورد استفاده آن را برش داد. برای استفاده آسان و کاربردی چسب حصیری، معمولا محافظ آن را به شکل خط کشی شده می سازند تا به راحتی قطعات چسب با ابعاد استاندارد جداسازی شده و استفاده شود.
موارد کاربرد چسب حصیری چیست؟
این نوع چسب موارد استفاده بسیاری دارد. به عنوان مثال از چسبهای حصیری برای ثابت نگه داشتن انواع پانسمان به خصوص پانسمان های بعد از عمل جراحی استفاده می شود. همچنین برای ثابت نگه داشتن کاتترها و لوله های پزشکی، درن ها و … نیز از چسب حصیری استفاده می شود. برای انواع زخم های بستر و زخم بیماران دیابتی و عروقی که پانسمان از نوع بدون چسب است ، به دلیل انعطاف چسب حصیری و خاصیت چسبندگی بالای آن از این نوع چسب استفاده می شود.
مزایای چسب حصیری
- · – دارای منافذ باز و امکان عبور هوا و بخار و رطوبت
- · – کاربرد الیاف غیر بافته و در نتیجه انعطاف بالا و آزادی عملکرد بیمار و تحریک نشدن پوست
- · – استفاده از الیاف و مواد بدون پرز و در نتیجه استاندارد بودن برای پانسمان زخم
- · – کاربرد مواد ضد حساسیت و ایده آل برای پوست حساس ناحیه زخم
- · – چسبندگی بالا و آسان بودن کاربرد و جداسازی
- · – طراحی در ابعاد مختلف، طراحی به صورت رولی و طراحی به صورت خط کشی شده
- · – امکان عبور اشعه دستگاه های تصویربردای و رادیولوژی
دیدگاهتان را بنویسید